Wilt u een afspraak maken?

Wat is brandpreventie?

Bouwkundige brandpreventie, ook wel passieve brandpreventie genoemd, beperkt de effecten van een brand betrouwbaar. Een goede brandbeveiliging zorgt ervoor dat de rook die bij een brand hoort zich niet onbeperkt door het gebouw kan verspreiden.

Lees meer

Bouwkundige brandpreventie

Soms wordt het passieve brandbeveiliging genoemd en kan het de effecten van brand minimaliseren. Een goede brandbeveiliging zorgt ervoor dat de rook die bij een brand hoort zich niet onbeperkt door het gebouw kan verspreiden. Geïnstalleerde voorzieningen maken branden beheersbaar, zodat mensen veilig kunnen vluchten en gebouwen niet volledig verwoest worden. Ook de economische schade is daardoor beperkt.

Waarom brandpreventie toepassen?

De wet in Nederland kent een zogenaamde “WBDBO-vereiste”. Dit is een afkorting van Weerstand Brand Doorslag en Brand Overslag. Met deze term geeft de wet aan hoeveel minuten een bepaald gebouw en zijn afzonderlijke compartimenten bestand moeten zijn tegen instorten bij brand. Daarom is architecturale brandbeveiliging gewoon een vereiste voor nieuwbouw of renovatie van bijvoorbeeld scholen, kantoren en appartementsgebouwen of fabrieksgebouwen. GearFire kan door middel van een digitaal logsysteem aantonen dat alle benodigde brandbeveiligingsmiddelen zijn aangebracht, dat de eigenaar zich aan de regels houdt en bezoekers van haar panden een veilige omgeving kan bieden.

Hoe kan ik brandpreventie toepassen?

Brandveilige afbouw kan op verschillende manieren worden toegepast. Zo kunnen dragende staalconstructies worden afgedekt met brandwerende panelen, of worden voorzien van brandwerende lagen en kunnen brandwerende scheidingswanden worden geplaatst om branduitbreiding te voorkomen. Alle leidingen die door deze brandmuren gaan, moeten worden behandeld met een brandwerende coating om te voorkomen dat het vuur zich via deze leidingen naar een andere kamer of bovenverdieping verspreidt. Branddeuren, kleppen en brandkleppen zijn ook een belangrijk onderdeel van passieve brandbeveiliging. De experts van GearFire vertellen u hier graag meer over.

Wat zijn de kosten van brandpreventie?

De kosten van bouwkundige brandbeveiliging verschillen per toepassing en project. GearFire kan voor elk individueel project een op maat gemaakt en concurrerend aanbod doen. Een offerte op maat, of voor onbepaalde aantallen en bewerkingen prijs per uur, alles is mogelijk.

Vragen? Neem contact met ons op

Voor een veilig gevoel

GearFire biedt een breed scala aan diensten en materialen op het gebied van brandveilige afbouw. Maak je geen zorgen, we helpen je graag de schade te beperken.

Neem contact op

Brandveilige afbouw omvat meerdere gebieden, die elk een eigen aanpak en expertise vragen. GearFire-experts zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden in het veld professioneel uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Brandveilige afbouw, ook wel passieve brandbeveiliging genoemd, helpt de gevolgen van een brand te beperken. Een brand die kan ontstaan ​​met de daarbij behorende rookontwikkeling kan zich dankzij een goede brandbeveiligingsinstallatie niet zomaar onbeperkt door een gebouw verspreiden. Geïnstalleerde voorzieningen helpen de brand onder controle te houden, zodat mensen veilig naar buiten kunnen en het gebouw niet helemaal verloren gaat. Economische verliezen zullen dus ook beperkt blijven.

Waarom brandpreventie toepassen?