Wilt u een afspraak maken?

Brandkleppen

Brandkleppen worden gemonteerd op brandwerende wanden en plafonds en worden gebruikt om luchtkanalen af ​​te sluiten bij brand.

Lees meer

Wat zijn brandkleppen?

Brandkleppen zijn onderdeel van het ventilatiesysteem. Deze luchtkanalen gaan doorgaans door brandscheidingen en moeten in geval van brand worden gesloten. Het is een metalen behuizing met een klep erin. Deze klep is normaal gesproken open om een ​​vrije luchtstroom mogelijk te maken. Bij brand sluiten de kleppen echter, waardoor gas, rook en vuur niet ongehinderd door de luchtkanalen in het gebouw kunnen worden afgevoerd. Bij brand is de brandklep eigenlijk onderdeel van de brandscheiding. Een professioneel geïnstalleerde brandklep draagt ​​dus bij aan de brandbeveiliging in een gebouw.

Brandkleppen bij GearFire

Rond of rechthoekig, wand- of vloermontage. Afhankelijk van de bouwconstructie kan de plaatsing van de klep variëren. Het verdient aanbeveling tijdig maatregelen te nemen voor de juiste installatie en afwerking van brandkleppen om te voorkomen dat brandkleppen worden geplaatst in situaties die niet aan de eisen voldoen. Dit scheelt je een hoop geld en frustratie.

Een brandklep alleen is niet voldoende. Voordat een goede brandbeveiligingssituatie met een brandklep kan ontstaan, moet aan een aantal factoren worden voldaan. GearFire heeft de knowhow om hier een kostenbesparende rol te spelen zonder in te boeten aan veiligheid.

Brandkleppen voor jouw bedrijf

GearFire verwerkt veel brandkleppen voor zowel installateurs als gebouweigenaren. Dit helpt kostbare stilstand en niet-werkende kleppen te voorkomen door tijdig gebruik te maken van onze kennis. De specialisten van GearFire kennen de regels voor het correct installeren en hanteren van brandkleppen, dus ook hier is de veiligheid gegarandeerd!

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten
Gebouw zonder brandkleppen: 0 tot enkele minuten
Gebouw met brandkleppen: van 30 tot 240 minuten
Voordelen van brandkleppen
Dragen bij aan de brandveiligheid
Plaatsing mogelijk in wanden, plafonds en lichte scheidingswanden
In vele afmetingen verkrijgbaar, zowel standaard als maatwerk
Onderhoudsvriendelijk

Voor een veilig gevoel

GearFire biedt een breed scala aan diensten en materialen op het gebied van brandveilige afbouw. Maak je geen zorgen, we helpen je graag de schade te beperken.

Neem contact op

Brandveilige afbouw omvat meerdere gebieden, die elk een eigen aanpak en expertise vragen. GearFire-experts zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden in het veld professioneel uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Brandveilige afbouw, ook wel passieve brandbeveiliging genoemd, helpt de gevolgen van een brand te beperken. Een brand die kan ontstaan ​​met de daarbij behorende rookontwikkeling kan zich dankzij een goede brandbeveiligingsinstallatie niet zomaar onbeperkt door een gebouw verspreiden. Geïnstalleerde voorzieningen helpen de brand onder controle te houden, zodat mensen veilig naar buiten kunnen en het gebouw niet helemaal verloren gaat. Economische verliezen zullen dus ook beperkt blijven.

Waarom brandpreventie toepassen?