Wilt u een afspraak maken?

Brandwerend coaten

Brandwerende coatings dienen om staalconstructies te beschermen tegen de gevolgen van brand, vergelijkbaar met de manier waarop staalconstructies worden gecoat met brandvertragende platen.

Lees meer

Wat is brandwerende coating?

Het grote verschil met het bekleden van staalconstructies is dat de vuurvaste coating door middel van spuiten op het staal wordt aangebracht. Bij brand schuimt de brandcoating en vormt een isolerende laag om het staal.

Daarnaast is de brandwerende coating een fractie van de dikte van de brandwerende plaat en kan de coating een gekleurde toplaag hebben.

Brandwerend coaten bij GearFire

GearFire kan bedrijven voorzien van brandwerende coatings voor verschillende staalconstructies. Uiteraard werken we met brandwerende coatings met gecertificeerde materialen, de juiste laagdikte en kiezen we de meest efficiënte en economische materialen volgens jouw project.

Brandwerend coaten voor jouw bedrijf

GearFire is beschikbaar voor aannemers, projectontwikkelaars en aannemers die brandwerende coatings willen aanbrengen voor hun projecten en bedrijven. Geïnteresseerd in de mogelijkheden van brandwerende coatings voor uw bedrijf, maak dan een afspraak met GearFire.

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten
Staalconstructie zonder brandwerende coating: 0 tot enkele minuten brandwerend
Staalconstructie met brandwerende coating: tot en met 240 minuten brandwerend
Voordelen van brandwerende coating
Brandwerende schuimlaag
Minimale laagdikte
Toplaag in elke gewenste kleur
Gecertificeerde materialen

Voor een veilig gevoel

GearFire biedt een breed scala aan diensten en materialen op het gebied van brandveilige afbouw. Maak je geen zorgen, we helpen je graag de schade te beperken.

Neem contact op

Brandveilige afbouw omvat meerdere gebieden, die elk een eigen aanpak en expertise vragen. GearFire-experts zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden in het veld professioneel uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Brandveilige afbouw, ook wel passieve brandbeveiliging genoemd, helpt de gevolgen van een brand te beperken. Een brand die kan ontstaan ​​met de daarbij behorende rookontwikkeling kan zich dankzij een goede brandbeveiligingsinstallatie niet zomaar onbeperkt door een gebouw verspreiden. Geïnstalleerde voorzieningen helpen de brand onder controle te houden, zodat mensen veilig naar buiten kunnen en het gebouw niet helemaal verloren gaat. Economische verliezen zullen dus ook beperkt blijven.

Waarom brandpreventie toepassen?