Wilt u een afspraak maken?

Brandwerende doorvoeringen en leidingwerk

GearFire is gespecialiseerd in brandwerende doorvoeringen. Alle soorten leidingen die door een brandscheiding gaan, worden door GearFire professioneel brandveilig gemaakt.

Lees meer

Wat zijn brandwerende doorvoeringen?

Brandwerende voorzieningen beschermen het leidingwerk dat door brandscheidingen loopt door middel van opschuimen of isoleren.

Leidingwerk is vaak de zwakke schakel in brandscheidingen. Leidingen lopen vaak dwars door een brandscheiding en hiervoor bedoelde gaten en openingen.

Wanneer deze leidingen echter op de juiste manier behandeld zijn zullen de gebruikte materialen er voor zorgen dat een brand wordt tegengehouden en dat de temperatuur aan de andere kant van de brandscheiding niet te ver oploopt.

Brandwerende voorzieningen worden in het geval van brand eigenlijk onderdeel van de brandscheiding en zorgen zo voor het beheersbaar houden van een brand.

Brandwerende doorvoeringen bij GearFire

Alle vervaardigde brandwerende doorvoeringen en leidingen worden digitaal geregistreerd door GearFire-experts in een logboek. Klanten hebben op elk moment toegang tot het digitale logboek en kunnen ook een bericht sturen vanuit het digitale logboek als er wijzigingen of defecten zijn in de implementatie ervan. Dit logboek is tevens een ideale manier en gids binnen het gebouw voor inspectie en onderhoud. Op deze manier kan de veiligheid van het gebouw snel en eenvoudig worden gegarandeerd.

Brandwerende doorvoeringen voor jouw bedrijf

Of u nu een aannemer, installateur of eigenaar van een gebouw bent die betrokken is bij de installatie en het onderhoud van brandwerende apparatuur en kanalen, u kunt vertrouwen op de deskundige kennis en ervaring van GearFire. Van industriële hallen tot medische voorzieningen, onze experts hebben de situatie onder controle, bieden de juiste oplossing en zorgen voor zekerheid!

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten
Leidingwerk zonder brandwerende doorvoeringen : 0 tot enkele minuten
Leidingwerk met brandwerende doorvoering: van 30 tot 240 minuten
Voordelen van brandwerende doorvoeringen
Voorzien van Europese norm EN 1366-3
Toepasbaar door wanden, vloeren, kunststof en metalen leidingen, rookgasafvoeren en luchtkanalen
Digitaal logboek beschikbaar
Gecertificeerde materialen

Voor een veilig gevoel

GearFire biedt een breed scala aan diensten en materialen op het gebied van brandveilige afbouw. Maak je geen zorgen, we helpen je graag de schade te beperken.

Neem contact op

Brandveilige afbouw omvat meerdere gebieden, die elk een eigen aanpak en expertise vragen. GearFire-experts zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden in het veld professioneel uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Brandveilige afbouw, ook wel passieve brandbeveiliging genoemd, helpt de gevolgen van een brand te beperken. Een brand die kan ontstaan ​​met de daarbij behorende rookontwikkeling kan zich dankzij een goede brandbeveiligingsinstallatie niet zomaar onbeperkt door een gebouw verspreiden. Geïnstalleerde voorzieningen helpen de brand onder controle te houden, zodat mensen veilig naar buiten kunnen en het gebouw niet helemaal verloren gaat. Economische verliezen zullen dus ook beperkt blijven.

Waarom brandpreventie toepassen?