Wilt u een afspraak maken?

Brandwerende staalconstructies

Brandwerende staalconstructies vormen de ruggengraat van het gebouw en zorgen voor de sterkte van het gebouw en ondersteunt alle verdiepingen. Bij brand verliest staal zijn kracht en bezwijkt het uiteindelijk. Door een isolerende coating in de vorm van brandwerende platen aan te brengen, warmt het staal langzamer op en zal het staal langer stand houden.

Lees meer

Wat zijn brandwerende constructies?

De brandwerende staalconstructie is voorzien van een bekleding in de vorm van vuurvaste panelen. Deze panelen zorgt ervoor dat de staalconstructie langer bestand is tegen de hitte van het vuur en langer stevig blijft. Volgens de eis “brandwerendheid in minuten” en verschillende staalprofieltypes wordt de juiste paneeldikte berekend en geplaatst volgens de voorschriften. GearFire-specialisten hebben vele kilometers staal bekleed.

Brandwerende constructies bij GearFire

GearFire zorgt ervoor dat de staalconstructies van gebouwen worden beschermd zodat ze bij hoge temperaturen hun sterkte behouden en niet bezwijken binnen de eisen van ‘brandwerendheid in minuten’. GearFire werkt alleen met gecertificeerde materialen die zijn geïnstalleerd in overeenstemming met de geldende regelgeving.

Brandwerende constructies voor jouw bedrijf

Gebouwen met specifieke functies hebben verschillende “brandwerendheid in minutend” eisen. GearFire herkent deze behoeften en kan ze transformeren in volledig gesloten staalconstructies die voldoen aan de specifieke behoeften van elk gebouw. Van industriële hallen tot verkoopruimtes, GearFire biedt volledig beklede staalconstructies, inclusief de nodige certificeringen.

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten

Elk nieuw te bouwen bouwwerk dient te voldoen aan de eisen zoals beschreven in het bouwbesluit. Deze eis geeft het aantal minuten weer die een staalconstructie moet blijven staan in geval van brand. Deze eis is ook vastgelegd in de bouwvergunning en hieraan moet voldaan worden. In Nederland kennen we over het algemeen de eisen 30, 60, 90 en 120 minuten. De specialisten van GearFire volgen uiteraard deze eisen en bieden hiermee de zekerheid van veiligheid.

Voordelen van brandwerende constructies
Voorkomen van total-loss staat van gebouw
Beperken van economische schade
Voorkomen van bezwijken van staalconstructies

Voor een veilig gevoel

GearFire biedt een breed scala aan diensten en materialen op het gebied van brandveilige afbouw. Maak je geen zorgen, we helpen je graag de schade te beperken.

Neem contact op

Brandveilige afbouw omvat meerdere gebieden, die elk een eigen aanpak en expertise vragen. GearFire-experts zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden in het veld professioneel uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Brandveilige afbouw, ook wel passieve brandbeveiliging genoemd, helpt de gevolgen van een brand te beperken. Een brand die kan ontstaan ​​met de daarbij behorende rookontwikkeling kan zich dankzij een goede brandbeveiligingsinstallatie niet zomaar onbeperkt door een gebouw verspreiden. Geïnstalleerde voorzieningen helpen de brand onder controle te houden, zodat mensen veilig naar buiten kunnen en het gebouw niet helemaal verloren gaat. Economische verliezen zullen dus ook beperkt blijven.

Waarom brandpreventie toepassen?