Wilt u een afspraak maken?

Brandwerende wanden en plafonds

Je wilt niet dat brand zich door het gebouw verspreidt. Om dit te voorkomen, bestaan ​​gebouwen groter dan enkele vierkante meters en gebouwen met specifieke functies uit verschillende brandcompartimenten.

Lees meer

Wat zijn brandwerende wanden en plafonds?

Brandcompartimenten worden van elkaar gescheiden door brandwerende wanden en/of -plafonds, ook wel brandscheiding genoemd. Mogelijk moeten er vlamschermen worden geïnstalleerd om te voorkomen dat het vuur zich over de bovenkant van de brandwerende wand naar de volgende sectie verspreidt.

Brandscheiding voor jouw bedrijf

Een opslag van chemische materialen met daarnaast een kantoor, het is niet ondenkbaar. Dan is het geruststellend om te weten dat de muur tussen deze twee kamers ervoor zorgt dat rook en vuur minimaal 30 minuten worden buitengehouden door een stevige brandwerende muur. Hetzelfde geldt voor bovenburen die door brandwerende plafonds geen direct gevaar lopen. Ook hier zorgen GearFire specialisten voor uw veiligheid.

Interesse? Maak nu een afspraak!
Brandwerendheid in minuten
Gebouw zonder brandscheiding: 0 tot enkele minuten brandwerend
Gebouw met brandscheiding: tot en met 240 minuten brandwerend
Voordelen van brandwerende wanden en plafonds
Voorkomen van voortplanten brand door hele gebouw
Het in stand houden van vluchtroutes
Beperken economische schade

Voor een veilig gevoel

GearFire biedt een breed scala aan diensten en materialen op het gebied van brandveilige afbouw. Maak je geen zorgen, we helpen je graag de schade te beperken.

Neem contact op

Brandveilige afbouw omvat meerdere gebieden, die elk een eigen aanpak en expertise vragen. GearFire-experts zijn opgeleid en getraind om alle voorkomende werkzaamheden in het veld professioneel uit te voeren.

Het brandwerend behandelen van leidingwerk, het uitbouwen van brandkleppen, super strak brandwerend bekleden van een stalen constructie, inbouwen van brandwerende roosters of het waterdicht maken van sparingen, al onze diensten zullen een grote toegevoegde waarde hebben.

Meer informatie over onze diensten

Brandveilige afbouw, ook wel passieve brandbeveiliging genoemd, helpt de gevolgen van een brand te beperken. Een brand die kan ontstaan ​​met de daarbij behorende rookontwikkeling kan zich dankzij een goede brandbeveiligingsinstallatie niet zomaar onbeperkt door een gebouw verspreiden. Geïnstalleerde voorzieningen helpen de brand onder controle te houden, zodat mensen veilig naar buiten kunnen en het gebouw niet helemaal verloren gaat. Economische verliezen zullen dus ook beperkt blijven.

Waarom brandpreventie toepassen?